rEvo III Closed Circuit Rebreather

 9.474,30 13.249,50

Upgrade Pack is incl. superfabric ® wing(mini/micro), black cover en toolkit.
BOV is Upgrade Pack BOV i.p.v. DSV

Artikelnummer: N/B Categorie:

Loading...

Barcode:

Beschrijving

Algemeen

De rEvo is een gesloten rebreather met back-mounted counterlongen. Hij beschikt zowel over een in- als uitademlong, beiden beschermd door een liner en volledig ingesloten/beschermd door een rvs omkasting. Verder heeft de rEvo twee in serie geplaatste scrubbers met snelwissel systeem  (cassettes die met sofnolime gevuld worden), en stalen 3-liter flessen voor zuurstof en dil.
De rEvo bestaat zowel in mCCR als eCCR versie: in het geval van mCCR wordt een orifice van 0.0035’’ benut en een ontspanner op vaste middendruk (een APR of absolute pressure regulator). De PPO2 wordt in dit geval gemonitored, hetzij door een rEvodream (PPO2 meter met hud) en een decocomputer met zuurstofcel, hetzij door 2 rEvodreams. In het geval van eCCR wordt gebruik gemaakt van een hammerhead primary unit en een rEvodream als onafhankelljke monitoring unit.
De rEvo beschikt over een in twee delen gesplitste en onder hoek geplaatste back-plate (‘best-fit’), afstelbaar op de lengte van de duiker, een eenvoudig maar komfortabel harnas en een wing waarvan de inflator-aansluiting verzonken zit in de omkasting, zodat de hele rebreather perfect tegen de rug van de duiker aansluit, en aldus voor minimale ademweerstand en drag zorgt.
De manuele toevoeging van zuurstof of diluent gebeurt mbv knoppen die in de rvs omkasting ingewerkt zijn: dit voorkomt extra slangen aan de voorzijde van de borst.

Ademslang

Als ademslang wordt een standaard drager Ray ademslang gebruikt. Deze is echter wel aangepast om in alle omstandigheden (zeer koud en zeer warm water) vlot geopend en gesloten te kunnen worden. Eveneens zijn de nodige gewichten aangebracht die door verschuiven de ademslang in perfecte trim kunnen brengen.
Als alternatief voor het ray-mondstuk kan een mondstuk gebruikt worden dat mbv een riempje achter het hoofd wordt vastgehouden. Eveneens kan een volgelaatsmasker worden gemonteerd: deze beide laatsten verhinderen het inademen van water bij een eventueel bewustzijnsverlies.
Op het mondstuk wordt tevens de HUD geklipt worden (zie verder).

Ademlongen

Beide ademlongen zijn gemaakt uit PU, waarvan de naden hoogfrequent gelast zijn: de combinatie van materiaal en lastechniek zorgen voor een quasi onverslijtbaar ademsysteem.
In de uitademlong bevinden zich de slangen van de manuele toevoer van de beide gassen, de adv, voor de mccr de orifice en voor de eccr de solenoid.
Tussen uitadem- en inademlongen bevinden zich de 2 in serie geplaatste scrubbers, en onder de tweede scrubber, aan de zijde van de inademlong, bevinden zich de zuurstofcellen: deze worden ze droog mogelijk gehouden door de flux van de warme gassen die uit de tweede scrubber komen.
In de inademlong bevindt zich tevens een anti-collaps slang, een condensaatabsorber en een overdruk ventiel.
Beide ademlongen zijn beschermd door een rubberen liner en zitten in een rvs omkasting met minimale dikte, en gebogen volgens de kromming van rug en schouders.
De verbindingen tussen de ademlongen en de scrubbercasettes hebben overal de volledige diameter van de casettes: 154mm. Dwz dat aan de binnenzijde van de rvs omkasting er nergens meer restricties zijn in de gasflow: het gevolg hiervan is een zeer lage WOB tijdens een normale duikhouding.

Harnas, wing, backplate

Het meegeleverde harnas met draaikoppeling is gemonteerd op een twee delige backplate: deze heeft een schouderstuk dat onder hoek bovenaan de rebreather gemonteerd is zodat het bovenaan de rug de kromming van de schouders meevolgt. Aan dit schouderstuk zijn de schouderriemen van het harnas bevestigd.
De lendesteun in het midden van de rug kan in hoogte versteld worden, om zo de backplate aan te passen aan de lengte van de duiker. De riemen van het harnis lopen doorheen de lendesteun om zo over te gaan naar de buikriemen.
Zowel op het schouderstuk als over de lendesteun wordt mbv het harnas een rubberen beschermplaat vastgezet.
De gemonteerde wing is zo opgebouwd dat de aansluiting naar de inflator verzonken zit in de rvs omkasting.
De konstructie van zowel de twee-delige backplate, onder hoek geplaatst, de dunne rvs omkasting en de verzonken aansluiting van de wing, zorgt ervoor dat de rebreater volledig tegen de rug kan aansluiten en alzo de meest gestroomlijnde vorm heeft. Tevens zorgt de perfekte aansluiting ervoor dat de hydrostatische drukverschillen verwaarloosbaar zijn: de tegenlong kleeft ahw tegen de rug van de duiker aan. Ook hierdoor wordt uiteraard de WOB in normale duikhouding gunstig bevorderd.
 

Scrubbers

De rEvo maakt gebruik van een uniek systeem van twee in serie geplaatste scrubbers: beiden bevatten ongeveer 1.4 kg sorb, en zijn met elkaar verbonden dmv openingen doorheen het deksel.
Praktisch is het zo dat aan de ingang van een scrubber de sorb altijd als eerste verzadigd is: aan het uiteinde van de scrubber is de sorb nooit volledig verzadigd, daar het materiaal voldoende snel wordt ververst om te voorkomen dat met een uitgewerkte scrubber wordt gedoken. Nooit is echter juist gekend hoever de scrubber is verbruikt: zeker is dat altijd een voldoende hoeveelheid ongebruikte sorb wordt weggegooid.
Het systeem van dubbele, in serie geplaatste scrubbers komt het beter benutten van sorb ten goede, indien de juiste werkwijze wordt gevolgd:
De casettes met sorb kunnen in een handomdraai verwijderd worden: één enkele schroef laat toe het deksel te verwijderen om vervolgens beide casettes uit de scrubberhouders te halen. Dit vereenvoudigt volgende werkwijze: men start met 2 nieuwe(verse) sorbcassettes: nummer 1 wordt boven de uitademlong geplaatst (bovenaan in de rebreather), nummer 2 boven de inademlong. (de nummers zijn aangebracht op de casettes, om ze niet te verwisselen)
Na een bepaalde gebruiksduur (afhankelijk van omstandigheden, zie verder) wordt volgende cyclus uitgevoerd: casette 1 (uitademzijde) wordt weggenomen en leeggemaakt, casette 2 wordt boven de uitademlong geplaatst, en casette 1 (gevuld met verse sorb) boven de inademlong: vervolgens kan weer dezelfde tijd worden gedoken, om nadien weer een wisselcyclus uit te voeren, enz enz
Het gevolg hiervan: bij elke cyclus wordt de helft van de totale hoveelheid sorb weggegooid: nl die helft die veruit het meest gebruikt is (de sorb die aan de uitademlong zat, waar het uitgeademende gas eerst doorheen ging)  De minder of bijna niet gebruikte sorb wordt vooraan in de ademcyclus geplaatst, daar waar het uitgeademende gas eerst passeert: deze sorb heeft geen moeite om co2 uit een gas te absorberen waar het % co2 nog hoog is (en dus op zijn beurt bijna volledig verzadigd worden): de tweede (verse) scrubber neemt wederom de eventuele resterende lage % CO2 voor z’n rekening.
Uit praktijkervaring blijkt dat het systematisch weggooien van de halve hoeveelheid sorb (de meest verzadigde scrubber), en vervolgens weer het verder verzadigen van het volgende deel van de scrubber, de gebruiksduur van sorb makkelijk met 50% verhoogt. Indien toch maar dezelfde totale gebruiksduur van een evengrote enkelvoudige scrubber wordt aangehouden, werkt men met het systeem van de dubbele scrubbers, met een veel grotere veiligheidsmarge.
Praktisch: een rustige duik, warm water en niet al te diep: 150 minuten per cyclus (+/- 1.8h/kg sorb) heeft nog nooit probleem gegeven, bij zwaardere omstandigheden: koud of diep: 120 minuten per cyclus

Dimensions

Dimension Height (with handle) Height (without handle) Width (no tanks) Thickness (incl wing and harness) Thickness (no wing and harness) CL Lung Volume
rEvo III Standard 63cm 58cm 38cm 22.5cm 20cm 7 litre
rEvo III Mini 58cm 53cm 38cm 22.5cm 20cm 6.5 litre
rEvo III Micro 54cm 48cm 35cm 22cm CE – 21cm non-CE 19.5cm CE – 18.5cm non-CE 5.5 litre CE – 4.5 litre non-CE

Weights

Weights Weight (Stainless Steel hCCR) Weight (Titanium hCCR) Weight (eXpedition hCCR)
rEvo III Standard 19.6kg 17.3kg 18kg
rEvo III Mini 19.4kg 17.1kg 17.8kg
rEvo III Micro 15.2kg 15.9kg
Weight
Sorb axial cannisters +2.7kg
Sorb radial cannisters +4.0kg
+1.6kg for extra cannisters

Set tanks incl. Fixation and Valve

 Tanks Weight
R100 – 3L D100 10.84kg
R101 – 3L D110 8.44kg
R102 – 2L Steel 6.65kg
R103 – 2L Carbon 4.2kg

Alle configuraties zijn enkel ter indicatie. Naast de gestelde opties zijn er nog verschillende additionele mogelijkheden, denk hierbij aan meegeleverde tanks, etc.

Voor een definitieve totaalprijs en de finale bestelling zullen we contact met u opnemen.

Gemiddelde levertijd na bestelling is ongeveer 6 weken.

Extra informatie

Pakket

Petrel (Controller) & Revodream, Petrel (Controller) & NERD, NERD (Controller) & Revodream

Maat

Standaard, Mini, Micro

BOV

Ja, Nee

Upgrade Pack

Ja, Nee

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “rEvo III Closed Circuit Rebreather” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…